Mannenkoorts is een vocaal dubbelkwartet uit Den Haag, dat in 1994 is ontstaan uit het Haags homomannenkoor Vox Rosa. Het koor zingt uitsluitend a capella, dat wil dus zeggen zonder begeleiding. De muzikale leiding is in handen van dirigent en mede-koorlid René Jakobs.

Zoals het een echt homokoor betaamt, zingt Mannenkoorts niet alleen, maar vormen beweging, kleding en decor een essentieel onderdeel van de optredens. De koorleden zijn dan ook heel blij met de eigen choreografe Hanna Samson.

Mannenkoorts repeteert elke dinsdagavond, meestal bij één van de leden thuis. Na de koffie wordt een aantal uren heel intensief geoefend. Eerst wordt de muziek goed ingestudeerd, daarna volgt de choreografie. 


'... at least we're not a women's choir". Scene uit 'Manly Men' van Kurt Knecht. Foto Bram Meijer

 

 
Home   Intro   Agenda   Muziek   Mensen   Video's   Links   Contact   Archief

Na het serieuze werk is er tijd voor ontspanning, met een hapje en een drankje. Dan worden nieuwe ideeën en de komende optredens besproken.

Er wordt regelmatig opgetreden, zowel als gastkoor bij andere koren in binnen- en buitenland, alsook tijdens zelf georganiseerde concerten in Den Haag e.o. Optredens blijven dus niet beperkt tot Nederland; Mannenkoorts trad al diverse malen op in o.a. Duitsland, Engeland, België en Frankrijk.

In 2002 heeft Mannenkoorts zelfs deelgenomen aan het culturele programma van de Gay Games in Sydney, Australië. Aan het eind van het optreden, in de grote Concert Hall van het beroemde Sydney Opera House(!), kreeg het koor een staande ovatie van de meer dan 2.000 bezoekers.

 


Op een rijtje in Gouda:  v.l.n.r.: Peter (bas), Ruud, Peter (tenor), Willem, Arie, Gé, Eric en René. 
Foto Bram Meijer
laatste update:
2 oktober '13